cryotherapie

Met behulp van cryotherapie kunnen pigmentvlekken en fibromen (steelwratjes) verwijderd worden.

De behandeling
Tijdens de behandeling wordt de pigmentvlek of fibroom met vloeibare stikstofdioxide aangeraakt met de CryoPen. Het bevroren weefsel sterft af en er komt gezonde huid voor in de plaats.

Pigmentvlek:
De behandelde plek wordt eerst rood en een beetje vochtig. Later kan er blaarvorming ontstaan. Daags erna kleurt het donkerrood tot donkerbruin en verschijnt er een korstje. Onder het korstje zit de nieuwe, gezonde huid die in het begin nog lichtroze van kleur is. De herstelperiode is ongeveer 2 weken. In de loop van de tijd kleurt de huid bij. Een eventuele vervolgbehandeling kan na 3 weken plaatsvinden.

Fibroom:
De behandelde fibroom wordt donkerbruin. Na enkele dagen valt de fibroom eraf. Wat overblijft is een klein korstje, dat vervolgens verdwijnt.​

Na de behandeling
De behandelde plek is na de behandeling kwetsbaar. De eerste 48 uur na de behandeling moet je dan ook extra voorzichtig zijn. Geen zonnebank en sauna, geen hete douche of warm bad. Gebruik de eerste vier weken een zonnebrandcrème met SPF 50 op de behandelde pigmentvlek.

Pigmentvlekken

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Bij het ouder worden kunnen hormoonveranderingen de aanmaak van pigment stimuleren. Door dit proces ontstaan er pigmentvlekken: ontsierende verkleuringen in het gezicht of elders op het lichaam.

Zonnebaden zonder bescherming leidt vrijwel altijd tot pigmentvlekken. De overdosis aan UV straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken “in de war raken” waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere plekken op je huid. Het advies is dus om je ALTIJD in te smeren met een zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger als je langere tijd in de zon bent. Het insmeren moet je elke twee uur herhalen.

Pigmentvlekken komen voor op plaatsen die veel in de zon zijn geweest, zoals het gezicht, de nek of borst, de handruggen en de onderarmen. Ze komen veel voor, vooral bij volwassenen, en de kans erop stijgt naarmate mensen ouder worden (“ouderdomsvlekken”). Boven de leeftijd van 60 jaar hebben bijna alle blanke mensen (90%) deze vlekken.​

Fibromen
Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die veel voorkomen, vooral in de oksels en de hals. Gesteelde fibromen lijken een soort huidflapjes die met een smal steeltje aan de huid vast zitten. Ze zijn huidkleurig en kunnen slechts 1-2 mm groot zijn, maar exemplaren tot wel 2-3 cm komen ook voor. De kleine exemplaren komen soms in grote aantallen voor, met name in de oksels, de hals en bij vrouwen ook onder de borsten.
Zowel pigmentvlekken als fibromen kunnen mbv cryotherapie verwijderd worden.

Voordelen cryotherapie met de CryoPen
– nagenoeg pijnloos
– precieze toepassing: op de mm nauwkeurig
– snel resultaat: na 1 of enkele behandelingen
– korte behandeltijd: 5-30 seconden
– steriele procedure: geen bloeding, geen kans op infectie
– geen littekenvorming

Cryotherapie is overigens niet voor elke vlek en elke huid geschikt. Daarom is er eerst een intake.

Kosten
Een behandeling kost 49,95 euro. Mocht er een tweede behandeling van dezelfde plek nodig zijn dan betaal je de helft, dus 25 euro. ​In een behandeling kunnen 1 of 2 grotere plekken (bijv. pigmentvlekken) behandeld worden, of meerdere kleine. 


Contra-indicaties, voorbereiding en nazorg
Klik hier voor de benodigde info.

Afspraak maken
Wil je een afspraak maken voor een behandeling met cryotherapie? Stuur dan een bericht via de pagina contact.