marlyse blue peelings

Marlyse Blue heeft een glycolzuurpeeling en een salicylzuurpeeling in het assortiment.

De AHA Glycopeel is zeer geschikt voor de aanpak van hyperpigmentatie, fijne lijntjes, oneven huidtextuur, oppervlakkige littekentjes, verhelderen en egaliseren van de teint en sterk verhoornde huid. De glycopeel is ook lokaal te gebruiken op hyperpigmentatie. 

De BHA Salipeel is uitstekend geschikt voor het behandelen van de onzuivere huid met meeëters en/of puistjes en daarnaast ook geschikt om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. 

Salicylzuur is een BHA, een beta hydroxy acid (zuur) en glycolzuur is een AHA, een alpha hydroxy acid (zuur). AHA’s zijn in water oplosbaar en BHA’s zijn in vet oplosbaar. AHA’s en BHA’s zijn zuren die een natuurlijke oorsprong hebben:  salicylzuur komt van de boomschors van de wilg en glycolzuur van rietsuiker.


Salicylzuur  werkt kalmerend en ontstekingsremmend. Puistjes worden kleiner en verdwijnen. Omdat het in vet oplosbaar is kunnen meeëters goed worden aangepakt. Het werkt tot diep in de poriën en lost het teveel aan talg op. De salipeel is geschikt voor de vette en gecombineerde huid, de gevoelige huid en de verouderende huid.


Glycolzuur werkt goed op pigment en fijne lijntjes. De glycopeel is geschikt voor de droge huid en de verouderende huid. 


Beide zuren hebben een exfoliërende werking waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de huid wordt gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken, waardoor er versneld een nieuwe, gladde huid ontstaat. 


Let op: ga na een peeling niet gelijk de zon in. Bescherm je huid goed met een zonbeschermingscrème met SPF 30 of hoger.