massages

Een massage maakt in principe altijd deel uit van een gezichtsbehandeling die ik geef. Het resultaat van een massage is altijd duidelijk te zien: een mooie rozige en gladde huid. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd en celvernieuwing wordt gestimuleerd.

Regelmatig volg ik massagetrainingen. Omdat ik masseren fijn vind en omdat het resultaat zo mooi is!

​Hieronder enkele voorbeelden van massages:

bindweefselmassage

Een jong gezicht bestaat uit goed en stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Zolang we jong zijn hebben we geen last van rimpels. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat eruit. De huid wordt slapper, wat tot gevolg heeft: rimpels. Rimpels die uiteindelijk diepe rimpels zullen worden.

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek gericht op het herstelvermogen van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wordt de aanmaak van collageen- en elastinevezels gestimuleerd. Hierdoor verbetert de kwaliteit sterk. De massage werkt celvernieuwend en de huid ziet er jonger, gladder en steviger uit. De massage wordt uitgevoerd zonder tussenstof (zoals massage olie) en op de blote huid. ​De massage is pittig maar niet pijnlijk.​

shiatsu

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een massage die ontwikkeld is in Japan. Bij de Shiatsu massage van het gelaat worden duimen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen. Hierbij wordt niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. Er wordt gemasseerd op drukpunten en meridianen. Cosmetische shiatsu normaliseert de huidfuncties en versterkt de huidconditie.

Shiatsu werkt ontspannend, maar er is meer:
* het afweersysteem, de beschermende functie van de huid, kan worden versterkt
* de circulatie van bloed, energie, lichaamsvochten en lymfe kan worden geactiveerd of gekalmeerd
* de mimische spieren kunnen worden geactiveerd waardoor een natuurlijk facelift effect ontstaat
* gif- en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd
* de talgproductie kan worden gereduceerd
* de vochtbalans van de huid kan verbeterd worden 


Ik heb de opleiding (specialisatie) Shiatsu gevolgd bij Ronald Riksen. Hij is sinds 1991 de grondlegger van de Shiatsu Kosmetiek methode. Hij heeft het vak “Oosterse massage volgens de Shiatsu methode” als specialisatie op de kaart gezet binnen de diverse opleidingen voor schoonheidsspecialisten. De massage wordt uitgevoerd zonder tussenstof (zoals massage olie) en op de blote huid.

kobido massage

De Kobido massage is een gelaatsmassage die bestaat uit verschillende technieken: klassieke grepen, bindweefselmassage, shiatsu en lymfedrainage. Een soort "fusion" massage. De hals en het hele gezicht worden gemasseerd. De doorbloeding wordt flink gestimuleerd en de massage wordt afgesloten met een rustgevende drukpuntmassage in het gezicht en op het hoofd. De massage wordt uitgevoerd met een klein beetje massage olie.

klassieke (ontspannings)massage

De klassieke massage werkt op de spieren van ons gelaat. De klassieke massage of ontspanningsmassage is een van de oudste massagevormen die we kennen. Tijdens de klassieke massage wordt gebruik gemaakt van verschillende westerse massagetechnieken: effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), intermitterend drukken, fricties en tapotements (kloptechniek).

Door de klassieke massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en ontspant het lichaam. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. 

De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert de afvoer van gifstoffen. Door de massage worden bepaalde stofjes (endorfinen) aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven.


Bij de massage wordt gebruik gemaakt van rustige, glijdende bewegingen. Er wordt met de bloedstroom mee richting het hart gemasseerd, om de bloedcirculatie te stimuleren. De massage wordt uitgevoerd met massage olie.

ki phoe massage

Deze massage is een combinatie van zowel Oosterse als Westerse technieken. Ki staat voor energie, levensenergie. Phoe staat voor Phoenix, altijd durend. Dus voor "eeuwig durende energie", om de energie die je hebt meegekregen voort te laten duren.

Door onze jachtige manier van leven zijn wij energie vaak eerder kwijt dan rijk. Het is daarom goed om te luisteren naar het lichaam en blokkades weer op te heffen. De Ki-Phoe massage bestaat uit meridiaan massages, drukpuntmassages en reflexzone massages met klassieke westerse grepen. Een heerlijke, super ontspannen massage, die energie geeft.

De Ki Phoe massage wordt uitgevoerd met massage olie en wordt vaak gecombineerd met een hoofdmassage.​

cupping massage

Een cupping massage is een vriendelijke vorm van bindweefselmassage. Een ideale massage voor iedereen die last heeft van kraaienpootjes, beginnende rimpels, oneffenheden van de huid. Er wordt gewerkt met twee zachte siliconen cups. ​De cups hebben een stimulerende werking op de huid. Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert. Het zorgt voor een betere opname van werkstoffen, verbetert en verzacht littekenweefsel, toniseert de mimische spieren, vermindert fijne lijntjes, draineert vochtwallen en onderkin en maakt verklevingen los.

De massage wordt uitgevoerd met twee siliconen cups van het merk Bellabaci en massage olie, op gezicht en hals. De cupping massage combineer ik meestal met de klassieke massage. ​

hoofdmassage

​Door spanningen en stress kunnen nek en hoofd pijnlijk aanvoelen. Het hoofd en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest bent of boos, hopen spanningen zich op en uit het zich in hoofdpijn, pijn in de nek of schoudergebied.

Door stevige en zachte massagebewegingen wordt gezorgd dat blokkades worden opgeheven en kan het voor verlichting zorgen bij pijn door stress of migraine. De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk merkbaar, maar werken ook mentaal door. Hoofdmassage kalmeert en ontspant, en zorgt voor een betere nachtrust. Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwgestel tot rust.

De massage wordt uitgevoerd zonder massage olie, rechtstreeks op de hoofdhuid. Ik pas ook Shiatsu grepen toe in de hoofdmassage.​

drukpuntmassage met bergkristallen

​Een variant op Shiatsu is een drukpuntmassage met bergkristallen. Er wordt dan gewerkt met twee platte stenen en/of twee staafvormige stenen. Hiermee kunnen drukpunten en meridianen gemasseerd worden. Bergkristallen voelen koel aan, zo'n massage is vooral prettig op warme dagen. Bergkristal is het meest neutrale kristal dat we kennen. Het versterkt het herstellend vermogen van ons lichaam.