puur fruitzuur

​Een sterk huidverbeterende behandeling met een fruitzuurpeeling. De opperhuid krijgt onder invloed van AHA's een gladdere en fijnere structuur. 

De positieve eigenschappen van fruitzuren op de huid werden in de jaren zeventig ontdekt. De afkorting AHA staat voor Alpha Hydroxy Acids. Door het aanbrengen van een concentratie fruitzuren wordt de pH waarde van de huid lager (en dus zuurder). Hierdoor schilferen de afgestorven hoorncellen af en wordt de hoornlaag losser. Door het opgewekte regeneratieproces ziet de huid er beter uit: rimpels vervagen, jonge nieuwe cellen laten de huid er gladder uitzien.


De belangrijkste werkstoffen in de fruitzuren: glycolzuur (wordt verkregen uit suikerriet en is het meest actieve fruitzuur), melkzuur, hibiscus extract, citroenzuur, appelzuur en wijnzuur. 


Puur huidverzorging heeft twee sterktes in het assortiment:

- AHA effect complex peel factor 40: ideaal voor de normale en droge huid. Verlaagt de pH waarde naar 3,5 à 4 (pH waarde van de huid is normaal gesproken 5,5).

- AHA effect complex peel factor 60: voor de huid met grove poriën en de veeleisende huid. Verlaagt de pH waarde naar 3 à 3,5 en is daarmee sterker dan de peel factor 40.

Prijs:
​80 euro (90 min.) met ontspanningsmassage
85 euro (90 min.) met bindweefselmassage

 

Fruitzuur peelings zijn geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal voor de probleemhuid, pigmentvlekken, voor de ouder wordende huid of de naar onzuiverheden neigende huid.


Ga na een behandeling niet meteen in de zon of bescherm je tegen de zon (SPF 30 of hoger).