grijs haar en make-up

Bij het ouder worden wordt het haar ook grijzer. Het pigment uit je haar verdwijnt, net zoals het pigment in je huid minder wordt. Je haren én huid worden dus lichter. Make-up kan nu een wereld van verschil maken.


Huid

Wil je een iets bruinere huid, kies dan bijvoorbeeld voor een dagcrème met een tintje, of een zelfbruinende crème. Een foundation egaliseert de huid en camoufleert pigmentvlekjes en roodheden zoals couperose op de wangen. Zo kies je de goede kleur foundation: breng een beetje op de kaaklijn aan en kijk of de kleur mooi matcht / overloopt van hals naar wangen.


Wangen

Een blush (of: rouge) brengt gelijk kleur in je gezicht. Kies voor een zachtroze of perzikkleurige blusher en breng het op de koontjes van je wangen aan. Let op: gebruik niet teveel, zorg dat het natuurlijk blijft.


Ogen

Blauwe kringen onder je ogen kun je camoufleren met een concealer. Een concealer heeft lichtreflecterende pigmenten en is licht van kleur. Je brengt het heel dun aan en duwt het met je vingers als het ware in de huid.

Om je ogen te laten spreken breng je een beetje oogschaduw aan in bijvoorbeeld een aardetint. Een eyeliner geeft nog meer effect. Eyeliner is er in veel kleuren. Kies bij voorkeur geen zwart (want hard). Een eyeliner breng je aan de bovenzijde van je ooglid, zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan. Mascara maakt je oogmake-up helemaal af.Wenkbrauwen

Ook de haartjes van je wenkbrauwen worden in de loop der jaren steeds lichter. Wenkbrauwen geven expressie aan je gezicht dus maak ze gerust wat donkerder. De beste kleur is de donkerste tint in je haar. Ben je lichtgrijs, kies dan voor een koele medium tint. Je wenkbrauwen kun je donkerder maken met een eyebrow gel (deze kleurt de haartjes, niet de huid) of met een wenkbrauwpotlood of

-poeder (hiermee kleur je ook de huid). Of laat de schoonheids-specialiste je wenkbrauwen verven.


Lippen

Als je grijs bent staat een lipstick super. Heb je donkere oogmake-up, kies dan voor een zachte lipstickkleur. Heb je een naturelle of geen oogmake-up, laat je lippen dan knallen met en felroze of felrode kleur. Een lipstick met een glansje laat smalle lippen voller lijken.


Kleding

De kleur van je kleding wordt ook belangrijker. Bij grijs haar staan koele kleuren mooi, zoals helder blauw, turkoois, cyclaam (diep roze) en bosgroen (een koele groen). Wil je weten wat je topkleuren zijn nu je grijs bent, doe dan een kleurenanalyse bij www.louterkleurenstijl.nl. Heel verhelderend!


Trouwens:

Besteed ook wat extra aandacht aan huidverzorging en ga regelmatig naar een schoonheidsspecialiste. Fruitzuurpeelings en huidverbeterende massages (zoals bindweefselmassage) zorgen voor versteviging, een goede doorbloeding en peppen je huid flink op. Een goed verzorgde en stralende huid zorgt ervoor dat je er jonger uit blijft zien.